over mij

Hanneke van Limburg, beeldend kunstenaar, woont en werkt in de stad Groningen. Afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, met een combinatie van Letterstructuren en Typografische vormen die ik toepaste in Foto’s, Tekeningen en Textielprints. Na de Academie ben ik gaan schilderen. Mijn veelkleurige acrylschilderijen waren oorspronkelijk abstract en grafisch van uitvoering. In mijn […]

Hanneke van Limburg, beeldend kunstenaar, woont en werkt in de stad Groningen.

Afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, met een combinatie van Letterstructuren en Typografische vormen die ik toepaste in Foto’s, Tekeningen en Textielprints.

‘Koraalvisjes’, schilderij/collage 2014

Na de Academie ben ik gaan schilderen. Mijn veelkleurige acrylschilderijen waren oorspronkelijk abstract en grafisch van uitvoering. In mijn huidige werk en in mijn collages gebruik ik oilstick, krijt en pastels. Ik experimenteer met veel verschillende materialen op doek en paneel, zo ontstaat er meer reliëf en gelaagdheid.

Hanneke van Limburg – Bic time, off we go! 2019

Doorgaans volstaat grafiet, inkt en een enkele kleur in mijn tekeningen. De bic pentekeningen, waaraan ik nu een jaar of vier werk, hebben een palet van vier kleuren. Deze tekeningen bouw ik op met minutieuze lijntjes, ze kunnen uitgroeien tot plantaardige structuren of een organisch landschap. Ze ogen grafisch, maar zijn door de kleur arceringen gelijktijdig zacht van toon. Dat vind ik belangrijk, om deze zachtheid nog verder te benadrukken worden sommige delen van een tekening door mij geborduurd.

‘Vergiet mij niet’, object 2017

Voor de objecten heb ik in 2018 een nieuwe naam bedacht ‘Bedenkdingen’. Ik verzamel gerecycled materiaal zoals glas, hout, textiel, metaal en plastic. Daarna rangschik ik het materiaal zorgvuldig en zet het vervolgens in elkaar.’